Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

2 miljonte resenären 2016 firades

01 januari, 1970

Idag firades att fler än två miljoner personer rest via flygplatsen i år.  Det innebär ett lyft med 12,5 % eller 200 000 passagerare jämfört med 2015.

Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta flygplats, kommenterar att flygplatsen uppnått målet 2 miljoner passagerare för 2016 så här:

Stockholm Skavsta flygplats är extremt glada att välkomna den 2 miljonte passageraren för året.  Efter nedgången till drygt 1,8 miljoner passagerare under 2015, representerar siffran 2 000 000 ett lyft med hela 12,5% år 2016. Vi inser att denna siffra på intet sätt ger några garantier för framtiden, men vi är övertygade om att vi nu inleder en ny fas av utvecklingen av flygplatsen tillsammans med våra partners; Nyköpings kommun och Regionförbundet Sörmland. Att vi i år fått EU-kommissionens godkännande om medfinansiering för att uppgradera vårt inflygningssystem (ILS) kommer ytterligare att underlätta utvecklingen av flygplatsen som en inkörsport till Stockholm och regionerna Sörmland och Östergötland.”