Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

19 januari kick-off för EU-projektet ”Skavsta Access 2.0”

01 januari, 1970

Den 19 januari kommer träffas INEA (EU-kommissonen), Stockholm Skavsta Flygplats AB och Nyköpings kommun för en kick-off av EU-projektet ”Skavsta Access 2.0”.

Projektet innebär bland annat att flygplatsens landningssystem kommer att uppgraderas till en nivå där flygplan kan landa på Stockholm Skavsta i alla typer av dåligt väder.

Idag är Arlanda den enda flygplats i regionen som har den nödvändiga tekniken. Flygplan som inte kan landa där dirigeras om till Landvetter i Göteborg, Helsingfors flygplats eller Gardemoen i Oslo.

Det nya landningssystemet på Stockholm Skavsta planeras att vara i drift 2019. Det kommer att bidra till att göra flygresor till Stockholmsregionen säkrare, mer kostnadseffektiva och mer tillförlitliga, både för flygbolag och passagerare.  Dessutom ger det positiva miljöeffekter.

Internationell trafiknod

Analyser av hur flygplatsen kan utvecklas till en internationell nod för flyg, tåg och vägtransporter kommer att genomföras under 2018/19. Arbetet ingår i projektet Skavsta 2.0 som genomförs med stöd av EU:s fond för ett sammanlänkat Europa. Resultaten av analyserna kommer att rapporteras till Trafikverket som underlag till den nationella infrastrukturplanen.

sv_cef__