Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Wizz Air utvecklar hub i Wien

15 februari 2019

Fem flygplan som trafikerar 32 rutter i 22 länder. Det är planerna för 2019 för Wizz Airs hubb i Wien berättade Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer, vid en presskonferens i veckan. 

Linjen Stockholm Skavsta – Wien hade premiär idag och kommer att trafikera sträckan fyra dagar i veckan: måndag, onsdag, fredag och söndag.

Under 2018 reste 34 miljoner passagerare med Wizz Air, varav 2 miljoner reste till och från de fyra flygplatserna de trafikerar i Sverige; SSF, Landvetter, Malmö och Västerås.

Kännetecknande för bolaget är strategin att en flygrutt ska ta ca 2 timmar vilket innebär att varje plan hinner flyga flera sträckor per dag. Wizz trafikerar 600 rutter mellan 140 destinationer. Kabinfaktorn låg förra året på 92 %.

Under sin 15-årig historia har företaget vuxit med i genomsnitt 20 procent per år. Wizz Air har funnits i 15 år, har sitt huvudkontor i Geneve och är registrerat på Londonbörsen. Företaget har sin verksamhetsbas i Budapest med hubbar i flera andra länder.

 

007 Elements museum i Söllden, Österrike öppnade 2018.