Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Virtuellt besök av inrikesminister Mikael Damberg

7 december 2020

Polismyndigheten genomför en testverksamhet för ansiktsigenkänningsteknik på Stockholm Skavsta flygplats. Syftet med biometrin är att utveckla nya metoder för att verifiera korrekt identitet hos användare av resehandlingar för inresekontroll och passkontroll. Inrikesminister Mikael Damberg gör ett virtuellt besök för att få information om försöket.

Tisdagen den 8 december besöker inrikesministern Skavsta flygplats virtuellt för att, tillsammans med Polismyndigheten ta del av en ny testverksamhet för ansiktsigenkänningsteknik.
Syftet med biometrin är att utveckla nya metoder för att verifiera korrekt identitet hos användare av resehandlingar för inresekontroll och passkontroll. Verktygen som tagits fram av Nationellt forensiskt centrum, NFC kan ha betydelse för såväl brottsbekämpning som gränskontroll.  Deltagandet i piloten är frivilligt och det kommer att finnas skyltar med information på flygplatsen. Om resultatet faller ut väl kommer nästa steg i piloten att starta på Arlanda flygplats under våren 2021.