Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?
Bild på bikupor av glas med växte roch djur i olika klimatzoner

Upplevelsepark i Skavstaområdet

25 juni 2018

Tidningen Sörmlands Nyheter berättar idag om planerna på att etablera en upplevelsepark på Skavstaområdet. I upplevelseparken tas besökarna med på en resa genom planetens historia inklusive en dinosauriepark. Ambitionen är att ge besökarna en förståelse för varför dinosaurierna dog ut och hur vårt agerande idag påverkar livet på planeten. En viktig uppgift för parken är att visa hur vi kan skapa ett hållbart samhälle och en framtid för planeten. Tanken är också att upplevelseparken ska ha ett nära samarbete med högskolor och universitet för att kunna berätta om den senaste forskningen på miljöområdet.

Nyköpings kommun har tecknat en avsiktsförklaring med Scandinavian Edutainment AB om att ta fram en konceptbeskrivning samt att jobba vidare med en eventuell etablering.

– Det är ett fantastiskt spännande projekt men det ska poängteras att vi befinner oss väldigt tidigt i processen. mycket kan hända, säger Maria Karlsson, näringslivschef i Nyköpings kommun.