Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Strukturplan tas fram för Skavstaområdet

19 maj 2020

En konsultbyrå har fått i uppdrag av Nyköpings kommun att ta fram en strukturplan som lite mer exakt beskriver hur ett verksamhetsområde vid Stockholm Skavsta flygplats ska utvecklas. Arbetet pågår med samma intensitet och samma resurser som före pandemin. '"Planerna är minst lika viktiga nu", säger Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande i Nyköping till Södermanlands Nyheter (SN). Samhällsbyggnadschef Anna Selander delar den uppfattningen och uppger att det finns intressenter som hör av sig och vill etablera på området.

I tisdagens nummer av SN finns en större artikel om planerna på att förvandla Skavstaområdet till ett attraktivt företagsområde. En avsiktsförklaring finns sedan 2018 mellan de större markägarna Nyköpings kommun, Stockholm Skavsta flygplats AB och Skanska Sverige AB i Almedalen samma år arrangerades ett seminarium där de grova planerna för området presenterades.

Genom att ta fram en strukturplan kan planerna utvecklas och konkretiseras. Samhällsbyggnadschef Anna Selander berättar i artikeln i SN att området där F11-museet ligger sannolikt är det första att utvecklas.

-Troligen börjar vi utveckla F11 först. Kanske att de första avtrycken kan ses under 2022 eller 2023, säger hon.

Läs artikeln i sin helhet på SN:S webbplats om du är prenumerant.