Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Storaffär med Green Park

19 december 2019

Fastighetsbolaget Green Park och Stockholm Skavsta Flygplats AB skapar ett gemensamt bolag och erbjuder Sveriges näst största flygplatsparkering med 6000 platser. Anläggningen omfattar två parkeringshus och flera utomhusparkeringar, 60 parkeringsplatser med laddningsmöjligheter, biltvätt samt en rad andra erbjudanden.

”Samarbetet med Green Park gör att vi kan introducera ett högklassigt varumärke för parkering för Stockholm Skavsta Flygplats kunder”, säger Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta Flygplats, SSF.

För snart ett år sedan stod fastighetsbolaget Green Parks nya parkeringsanläggning klar med närmare 1 000 nya platser i såväl garage som utomhus vid Stockholm Skavsta Flygplats i Nyköping. Men istället för att konkurrera med SSFs befintliga parkeringserbjudande om cirka 5 000 platser, valde bolagen att istället söka ett samarbete. Därför bildar nu Green Park och SSF ett gemensamt bolag som omfattar båda anläggningarna och totalt alltså cirka 6 000 parkeringsplatser. Det medför att Stockholm Skavsta Flygplats nu också får landets näst största flygplatsparkering. Bara Arlandas parkering är större.

”Vi är väldigt glada över partnerskapet med SSF. Det betyder att vi nu äger betydligt bättre förutsättningar att kraftfullt utveckla flygplatsens parkeringserbjudande. Inte minst tack vare att vi kan använda en gemensam operatör med ett enhetligt och modernt system”, säger Jesper Ericsson, partner Green Park. Peter Steinmetz, VD SSF, håller med och tillägger:
”Flygplatsen behövde en professionell strategi för sin parkeringsprodukt. Samarbetet och den gemensamma driften av en professionell tredje part kommer att möjliggöra en uppgradering av produkten och en ökad kundlojalitet. Det gemensamma varumärket kommer dessutom att få slut på det nuvarande fragmenterande erbjudandet av parkeringsanläggningar”, säger han.

Anläggningen omfattar två parkeringshus och flera utomhusparkeringar, såväl som parkeringsplatser med laddningsmöjligheter, biltvätt samt en rad andra erbjudanden. Green Parks anläggning opereras idag av Parkando som är på framkant när det handlar om att utveckla och modernisera, inte minst digitalt, garage runt om i Sverige. Det mesta talar för att det även blir Parkando som får uppdraget att operera hela det nya bolagets parkeringserbjudande från och med nästa år.

Green Park och SSFs samarbete träder i kraft per den 1 januari 2020.