Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Stockholm Skavsta har anslutit sig till ACI:s koldioxid programme

28 september 2020

Stockholm Skavsta flygplats har anslutit sig till Airports Council International (ACI) program för att minska flygets koldioxidutsläpp. Programmet Airports Carbon Accreditation (ACA) består av tre nivåer och Stockholm Skavsta har godkänts för den första nivån.

Stockholm Skavsta är medvetna om att flygplatsens verksamhet orsakar klimatutsläpp och driver sedan länge ett arbete för att minska sitt ”fotavtryck”. I och med att SSF köptes av Vinci Airports har flygplatsen inkluderats i det miljöprogram, Air Pact, som Vinci Airports satt för samtliga sina flygplatser. En del av programmet är att samtliga flygplatser ska nå målen satta inom ACIs program mot koldioxid.

Avgörande för att Stockholm Skavsta godkänts för nivå ett är cirkulär glykolhantering, sortering och återvinning av det avfall som uppstår på flygplatsen och att flygplatsen har ett centraliserat värmesystem som drivs med träpellets.

Läs flygplatsens miljöprogram

Ta del av AirPact, Vinci Airports klimatprogram