Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

SN Ledare: Regeringens ointresse för Skavsta är uppenbart

Debatt
29 september 2020

"Krisen har satt regeringens intresse eller snarare direkta ointresse för Skavsta i tydlig dager." Så skriver Olof Jonmyren på Sörmlands Nyheters ledarsida 29 september. Han gör efter att ha lyssnat på när riksdagsledamoten Lotta Finstorp (M) fick sin fråga "besvarad" av Näringsminister Ibrahim Baylan den 24 september.

I sin ledare skriver Olof Jonmyren följande ” En av de branscher som drabbats hårdast av inskränkningarna i människors rörlighet för att motverka pandemin, är flyget. Mellan 8 av 10 till 9 av 10 flygresor har ställts in. Flygbolag världen över har det mer än knapert.

Den svenska regeringen har bland annat lagt fem miljarder i ett räddningspaket till SAS, där staten är storägare. Andra flygbolag har fått klara sig bäst de kan.

Regeringen har också gett särskilt stöd till de tio flygplatser som ägs och drivs av statliga Swedavia, på tre miljarder. I april kom också beskedet att, främst, Socialdemokraterna och Centerpartiet hade kommit överens om att åtta flyglinjer bedöms som samhällsviktiga och därför ska upphandlas på statens bekostnad. Det gällde sju norrländska destinationer samt Gotland. Den trafikplikten förlängdes nyligen. Hela Sverige ska ju leva. ”

Läs resten av ledaren på SN:s webbplats här