Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Saab AB vann upphandling om brandflyg

3 april 2020

MSB har tecknat avtal med Saab AB om att tillhandahålla två mindre vattenskopande flygplan från och med slutet av maj. Flygplansmodellen som upphandlats har kapacitet för 3000 liter vatten per tömning och mellan 35,000-50,000 liter per timma. Planen kommer att användas vid brandbekämpning.

MSB har nu tecknat avtal med Saab AB som blir det företag som ska tillhandahålla mindre vattenskopande flygplan.  Tjänsten som MSB har upphandlat av Saab omfattar två flygplan med tillhörande besättning och annan nödvändig logistik. Inom ramen för kontraktet finns även möjlighet att utlösa en option med ytterligare två flygplan för perioden 2021-2023. Planen kommer att vara stationerade på Stockholm Skavsta flygplats.

– Flygplanen kommer bli en förstärkning som ger bättre förmåga att släcka bränder från luften i norra Europa redan till sommaren 2020, säger Jakob Wernerman som är enhetschef för nationella insatser och civilskydd.

Läs mer på MSB:s webbplats

Läs mer på Saabs webbplats