Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Regeringen stöder Sveriges OS-ansökan

Vi kommenterar
9 april 2019

Idag kom beskedet att regeringen stöder Sveriges OS-ansökan om att få arrangera vinter-OS 2026 och vinter-Paralympics 2026. Beskedet välkomnas av Stockholm Skavsta flygplats som räknar med ökat resande som en effekt av spelen.

På fredag ska Svenska olympiska kommittén lämna in sin slutliga ansökan och idag kom det beskedet att Sveriges regeringen står bakom ansökan. Den 24 juni fattar IOK beslut om de blir Stockholm-Åre- Falun-Lettland eller Milano-Cortina som får stå värdar för mästerskapen.

För Stockholm Skavsta flygplats är beskedet välkommen information. En stor andel OS-besökare kan förväntas resa till tävlingarna i Stockholmsregionen via SSF.  Enligt en rapport framtagen av Stockholm Stad bedöms att 1.7 miljoner biljetter säljs till tävlingarna, att 32 000 volontärer kommer att arbeta under spelen och att ca 9 000 journalister, fotografer och andra yrken kopplade till TV-sändningar beräknas finnas på plats.

Hör Sveriges radios intervju med idrottsminister Amanda Lind 

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet