Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Plan omdirigerade från Arlanda – finessen med en back-up flygplats

26 augusti 2019

En drönare vid Arlanda resulterade igår kväll i att flera plan omdirigerades till Stockholm Skavsta för landning. För varje destination, för resenärerna och för miljön är det ovärderligt med robusta alternativ när det krånglar.

För Stockholm och för Arlanda är tillgången till en back-up flygplats i närheten en viktig konkurrensfördel. Gårdagens incident visar att Stockholm Skavsta fyller den rollen på ett exemplariskt sätt. Funktionen som back-up förstärks dessutom med den uppgradering av landningssystemet som nu slutförs.

Drönare och dåligt väder är några orsaker som kan leda till att kapaciteten på en flygplats begränsas för kortare eller längre tid. EU-kommissionen beviljade därför ansökan om ekonomiskt stöd för att uppgradera Stockholm Skavstas landningssystem för ett par år sedan. Under första halvåret 2020 kommer systemet att granskas och testas innan det godkänns. Därefter kommer plan att kunna omdirigeras hit också när vädret här är uselt. Ett robustare Stockholm, helt enkelt.

 

 

 

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/dronare-stoppade-plan-fran-att-landa-pa-arlanda