Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Många destinationer när flygplatsen förbereder sig för sommaren

1 april 2021

23 olika destinationer i 16 länder i Europa kommer att vara tillgängliga från Stockholm Skavsta i sommar. Tre nya resmål: Zadar, Riga och Tirana och flera av de populäraste destinationerna i Spanien, Italien och Grekland.

Samstämmiga globala bedömningar från flygbranschen pekar på att resor för att besöka släkt och vänner, arbetspendling, små- och medelstora företags kundbesök liksom rekreationsresor inom Europa är det som kommer att ta fart först när länderna öppnar upp efter pandemin. Ryanairs och Wizz Airs satsningar på Stockholm Skavsta bekräftar flygplatsens roll i Sverige för att möta den väntade efterfrågan.

Wizz Air fortsätter att utöka sitt linjenät från Stockholm Skavsta flygplats. Efter att ha öppnat trafik till Vilnius i Litauen i oktober 2020 kommer nya rutter till Tirana i Albanien och Riga i Lettland i maj 2021. I sommar trafikerar Wizz Air totalt 14 destinationer från Stockholm Skavsta, inklusive hubben Wien, Gdansk, Budapest och Belgrad.

Ryanair trafikerar också ett stort antal destinationer från Stockholm Skavsta i sommar, bl.a. Edinburgh, Milano Bergamo, Krakow och Prag, men även medelhavsdestinationer som Zadar i Kroatien, liksom Alicante, Malaga, Pisa och Thessaloniki, totalt 13 destinationer.

Cedric Fechter, VD för Stockholm Skavsta Airport säger: ”I enlighet med VINCI Airports vision är vi stolta över att bidra till och öka människors rörlighet tack vare våra flygbolagspartners Ryanair och Wizz Air, som på Stockholm Skavsta flygplats erbjuder de lägsta priserna för att resa till Europa från Sverige.”