Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?
Gul, röd och grön paprika på en bänk

Lokal restauratör öppnar på flygplatsen

8 mars 2023

Ett nytt mat- och dryckesutbud erbjuds på Stockholm Skavsta Airport efter HMS Restauranger. Det är den lokala entreprenören bakom Nyköping Brewing, Svärdsklova Restaurang och ät. som under våren öppnar två nya restauranger på flygplatsen.

För resenärer på Stockholm Skavsta har lokala produkter funnits att konsumera i restaurangerna både före och efter säkerhetskontrollen liksom att köpa med sig i taxfreebutiken. Nu ökar möjligheterna att smaka på det sörmländska när Ätpunkt Gruppen tar över.  Nyköping Brewing, Svärdsklova Restaurang och ät. är lokala och välkända restauranger för Nyköpingsbor. Den lokala maten och öl från det egna bryggeriet står i fokus på samtliga restauranger. På Stockholm Skavsta Airport kommer maten baseras på den populära restaurangen ät:s koncept men anpassas efter målgruppen på flygplatsen. Det blir lokal mat med nordiska smaker som ska symbolisera resan med det enkla och det goda.

– Det här är en positiv utveckling, inte minst för våra resenärer och för områdets utveckling. Vi lägger ett stort fokus på att utveckla flygplatsen för att resenärerna ska få en ännu bättre start på sin resa. Det känns därför extra roligt att vi kan erbjuda ett nytt och uppdaterat utbud, speciellt inför Norwegians nya linjer till Malaga och Alicante med start i början av april, säger Jesper Fredmark, vd på Stockholm Skavsta Airport.

Läs pressmeddelandet i sin helhet
Lokal restaurang öppnar på Stockholm Skavsta Airport – satsar på mat och dryck med närodlade råvaror – Stockholm Skavsta Flygplats