Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Laudamotion öppnar direktlinje till Wien

20 mars 2019

Österrikiska Laudamotion startar en ny direktförbindelse från Stockholm Skavsta till Wien. Lauda erbjuder två avgångar i veckan från Stockholm Skavsta till Österrikes huvudstad Wien från och med oktober 2019.

I februari öppnade Wizzair sin rutt till Wien med fyra avgångar i veckan. Tillgängligheten till Wien från Stockholmsregionen har därmed ökat påtagligt eftersom det tidigare saknats direktförbindelser.

Om Laudamotion:
Laudamotion är Österrikes största lågkostnadsbolag och är döpt efter grundaren Niki Lauda, som etablerade företaget i mars 2018. Laudamotion kan se tillbaka på ett år med fler än 5,3 miljoner sålda biljetter och en rekordhög kabinfaktor på 94%. Under 2019/20 väntas över 6 miljoner passagerare att resa på någon av de 122 rutterna i Laudamotions linjenät.Den nuvarande flottan flygs under koden OE och består av 23 flygplan som opererar från Österrike och Tyskland. Laudamotion som har sitt huvudkontor i Wien fokuserar även på de snabbväxande baserna i Düsseldorf, Stuttgart och Palma.