Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Lapptäcke av regler att beakta

9 juli 2020

Europeiska rådet enades den 30 juni om gemensamma regler för hur Europa öppnar upp för resor från länder utanför EU. I ett pressmeddelande idag påtalar de internationella samarbetsorganisationerna för flygbolag och flygplatser i Europa A4E och ACI Europe att många länder ändå fattar avvikande beslut, vilket gör det komplicerat för alla inblandade inte minst resenärerna. Men också inom Europa är det ett lapptäcke av regler att förhålla sig till vilka förändras beroende på smittoläget i trakten och landet.

Flygtrafiken på Stockholm Skavsta har ökat men osäkerheten är stor precis som på alla andra europeiska flygplatser, så för den som ska resa gäller att vara ordentligt uppdaterad på nuläget och vad som händer i landet dit man avser att åka. För att ta ett exempel; i Serbiens huvudstad Belgrad deltog tusentals människor i regimkritiska protester för andra kvällen i rad igår. Detta mot ett regeringsbeslut om att återinföra tuffa coronarestriktioner – ett beslut som sedan dess har dragits tillbaka. Regeringens förslag innebar utegångsförbud torsdagar tom söndagar, vilket skulle ha påverkat alla flyg schemalagda till dessa veckodagar.

Läs pressmeddelandet från ACI Europe och A4