Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Möjligt att landa i alla väder

22 september 2016

Med stöd från EU:s fond för ett sammanlänkat Europa kommer flygplatsens landningssystem att uppgraderas till en nivå där flygplan kan landa på Stockholm Skavsta i alla typer av dåligt väder.

Idag är Arlanda den enda flygplats i regionen som har den nödvändiga tekniken. Flygplan som inte kan landa där dirigeras om till Landvetter i Göteborg, Helsingfors flygplats eller Gardemoen i Oslo.

Det nya landningssystemet på Stockholm Skavsta planeras att vara i drift 2019. Det kommer att bidra till att göra flygresor till Stockholmsregionen säkrare, mer kostnadseffektiva och mer tillförlitliga, både för flygbolag och passagerare.  Dessutom ger det positiva miljöeffekter.

– Genom det förbättrade landningssystemet kan Stockholm Skavsta flygplats optimera sin roll som södra porten till Stockholmsregionen, säger Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta flygplats.

sv_cef__