Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Flyg till flertal orter i 12 länder när Europa öppnas upp

11 juni 2020

Nu öppnar direktflyg till ett flertal städer i tolv av Europas länder, Wizz Air, Ryanair och Lauda ökar trafiken gradvis och flygplatsens servicefunktioner är åter beredda att möta resenärernas behov. Redan nu finns förbindelser till Wien, Belgrad, Tuzla, Budapest och Bukarest och snart öppnar trafiken till Warszawa, Skopje och Krakow. Från den 2 juli öppnar än fler destinationer bland andra Thessaloniki, Alicante, Milano-Bergamo, Neapel och London Stansted.

Den 13 juni öppnas för resor inom Sverige och parallellt öppnar nu länderna i Europa upp sina gränser. Polen öppnar för alla EU-länder medan till exempel de nordiska länderna har begränsningar gentemot personer som kommer från Sverige. Ylva Johansson, Sveriges kommissionär i EU har rekommenderat alla länder att öppna upp för resor inom hela Europa den sista juni och dialog pågår mellan ländernas regeringar.

För personer som kommer att resa med flyg kommer skyddsåtgärder att vidtas och ambitioner finns inom flygbranschen att de ska var de samma för alla länder. Exakt vilka säkerhetsåtgärder som gäller för resenärer, flygplansbesättningar och flygplatspersonal kommer att tillkännages inom kort. Tills vidare gäller att resenärer med Wizz Air bär munskydd i kabinen.