Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

En investering som gagnar landet

Vi kommenterar
28 november 2018

Tjock dimma innebar att flygplan inte kunde landa på Bromma flygplats i morse. Planen dirigerades om till andra flygplatser med bättre väder: Arlanda, Stockholm Skavsta och Växjö bland andra. För de resenärer som landade på Arlanda eller här kunde dagens möten förmodligen genomföras i det närmaste som planerat. De som landade i Växjö fick sannolikt skrinlägga planerna.

För den som reser till eller från Stockholm i tjänsten är det väsentligt att det finns backupflygplatser inom regionen där planen kan landa eller lyfta vid en omdirigering. Just nu pågår uppgraderingen av landningssystemet på Stockholm Skavsta. Nästa när  det är färdigt kommer det i regionen att finnas två flygplatser med den senaste landningstekniken vilka har öppet dygnet alla årets dagar. Det gör Stockholm till en robustare destination för alla de passagerare som söker sig hit för att utföra uppgifter som inte kan göras lika bra på distans.

Den investering i ny teknik som Stockholm Skavsta Flygplats AB och EU gör gagnar därmed Stockholmsregionens och Sveriges tillväxt.