Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Betraktelser utifrån om flygbranschens framtid

5 maj 2020

Att flygbranschen är i gungning har inte undgått någon. Jean-Marie Skoglund, flygmarknadsanalytiker vid Transportstyrelsen ger sin syn på utvecklingen för flygbolag och passagerartrafik i ett klipp från SVT. Max Hirsh, professor vid Hong Kongs universitet, och en ledande expert på flygplatsutveckling som vi samarbetar med, skriver i en artikel om flygplatsernas situation och möjligheter.

Jean-Marie Skoglund, bedömer att Europaflyget tar fart först och att affärsresenärerna kommer att vara färre än före COVID. Hör mer i klippet på SVT

Affärsmodellerna för flygplatser världen över bygger i varierande omfattning på avgifter för flygbolag för start och landning, parkeringsintäkter och intäkter från försäljning till passagerare på flygplatsen. Max Hirsh, ger sin syn på vad som kommer att krävas av flygplatser framöver i denna artikel.   Artikeln ingår i en serie artiklar som alla kan läsas på webbplatsen Airport Urbanism.