Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

Är Stockholm Skavsta nyckeln till Stockholmsregionens utmaningar?

10 mars 2020

VINCI Airports erfarenheter av att bygga infrastruktur och utveckla flygplatser globalt kommer att lyftas vid ett seminarium för riksdagsledamöter den 15 april. Företrädare för andra verksamheter har också bjudits in för att ta del i ett samtal om utvecklingsmöjligheter för regionen och för Sverige. Medverkar gör bland andra Emmanuel Menanteau, VINCI Airports Beatrice Ask, landshövding för Södermanland, Monica Johansson ordförande för regionstyrelsen Region Sörmland.

Det resecentra som skapas på Stockholm Skavsta för Ostlänken gör definitivt flygplatsen till en pusselbit i lösningen på de infrastruktur- och tillgänglighetsutmaningar som finns. Stockholm Skavsta ägs sedan en tid av VINCI Airports, världens största privata flygplatsoperatör, som är en del av VINCI Group, en global infrastrukturaktör. Vilka möjligheter innebär detta för vår flygplats och Sverige?

Tillsammans resonerar vi om vilka regionala och nationella utvecklingsmöjligheter som ryms inom framtida samarbeten och hur detta gagnar både Stockholmsregionen och Sveriges framtid. Seminariet hålls på engelska och är förlagt i direkt anslutning till ett seminarium om Ostlänken.

Medverkar gör:

Emmanuel Menanteau, Area Director for Northern and Eastern Europe and South-East Asia,
VINCI Airports
Peter Steinmetz, VD för Stockholm Skavsta Flygplats AB
Beatrice Ask, landshövding i Södermanlands län
Monica Johansson, regionstyrelsens ordförande (s) Sörmland
Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande (s) Nyköping

Läs mer om VINCI Airports arbete 

Ta del av hållbarhetsarbetet inom AirPact