Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

25 000 arbetstillfällen när Ostlänken byggs enligt ny rapport

18 januari 2017

Ostlänken börjar byggas i år. Tidigare undersökningar har visat att det krävs 19 000 årsarbeten för att klara byggandet av själva järnvägen samt resecentra i städerna längs sträckningen. Under onsdagen presenterades East Sweden Infra Cluster en rapport som visar att det skaps ytterligare 6000 årsarbeten och det i kringliggande branscher såsom handel och restaurang.

Under ett möte på onsdagen presenterades rapporten som visar att Ostlänken kommer generera totalt cirka 25 000 årsarbeten, ytterligare 6000 mot vad de tidigare rapporterna visat, vilket skulle innebära en ökning av den östgötska och sörmländska arbetsmarknaden med 1%.

– Vi har i de tidigare rapporterna sett att Ostlänken betyder mycket för vår region och framförallt för de branscher som direkt berörs, såsom byggbranschen. I den här rapporten ser vi att Ostlänken även kommer att betyda mycket för kringliggande branscher, säger Anna Lövheim näringspolitisk chef på Östsvenska Handelskammaren. Projektet kommer också leda till ett totalt sett större bostadsbestånd och ökat inflyttande till regionen.

Läs mer och ta del av rapporten i sin helhet här.