Vill du flyga?

På denna webbplats beskriver vi utvecklingen av flygplatsen och området runt den. För att komma till flygplatsens webbplats klicka på länken nedan.

Gå till Stockholm Skavsta flygplats
Vill du flyga?

2019 bjuder på nytt departement och nya rapporter

Vi kommenterar
21 januari 2019

Vi har en ny regering, ett nytt departement och två kunniga och erfarna personer som ministrar i detta Infrastrukturdepartement; Tomas Eneroth och Anders Ygeman. Vi ser fram emot att samarbeta med dem.

Nu inväntar vi med spänning chansen att ta del av fem rapporter som publiceras under vårvintern:

  • Arlandarådets arbete har förlängts ett kvartal och rapporten kommer senast i slutet av mars.
  • Flygplatsöversynen som görs av Näringsdepartementet är aviserad att komma samtidigt.
  • Transportstyrelsen har kartlagt upphandlingsprocesser och effekter av köpta flygrutter och sammanställningen kommer under februari.
  • På uppdrag av Connect Sweden har Sweco i en förstudie granskat de metoder som används för att mäta internationell tillgänglighet. Tillgänglighet består av en transportkedja från startmål till startnod till målnod till målpunkt. Där det även görs värderingar av målpunkt som påverkas av syftet med mätningen. Rapporten publiceras inom kort av Region Stockholm.
  • Sist men inte minst, den 1 mars överlämnar Maria Wetterstrand, regeringens särskilda utredare sin förslag för hur flygets användning av hållbara biobränslen kan främjas för att minska utsläppen.